Pericol imens la graniţa României

Pericol imens la graniţa României

Mutaţia indiană a virusului SARS COV 2 care a fost depistată deja în Europa stârneşte îngrijorare în lumea medicală. Apariţia noii tulpini în România este iminentă, iar cadrele medicale trag un semnal de alarmă. Dacă virusul va deveni mai contagios, am putea asista la un noul val de îmbolnăviri.

Prezentă în Elveţia şi Grecia, mutaţia de origine indiană a coronavirsului este în atenţia întregii lumi medicale. Tulpina, dominantă în al doilea cel mai populat stat al plantei, face ravagii. Cele peste 300 de mii de cazuri de infectare înregistrate în numai 24 de ore de către oficialii de la New Delhi au atras deja atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vaccinarea rămâne principala arma în faţa virusului, spun medicii din prima linie a luptei cu virusul. Din păcate, fiecare nouă mutaţie aduce cu sine o scădere a protecţiei oferite de actualele seruri.

Deocamdată, datele ştiinţifice sunt insuficiente pentru a putea spune clar că varianta indiană a coronavirusului este mai contagioasă. Realitatea din spitalele indiene dă însă fiori cadrelor medicale.

Pentru moment, situaţia epidemiologică din România dă semne timide de îmbunătăţire. Cele mai recente date
furnizate de autorităţi arată că în ultimele 24 de ore, peste 2 mii de români au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Secţiile de terapie intensivă din întreaga ţară rămân însă aproape de capacitatea maximă. La ATI sunt internaţi în prezent 1.336 de pacienţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt