Părinţii care au furat statul. Au primit fără drept indemnizaţii pentru copii

Părinţii care au furat statul. Au primit fără drept indemnizaţii pentru copii

Zeci de părinţi au reuşit să păcălească statul român în ultimii trei ani şi au primit indemnizaţii uriaşe pentru creşterea copilului fără să muncească măcar o zi. Se angajau la firme fantomă şi, prin contracte false, aveau salarii care ajungeau şi la 7.000 de lei. Banii primiţi din indemnizaţii, adică 85% din salariu, îi împărţeau cu patronii acestor firme. Astfel, prejudiciul a ajuns la peste un milion de euro.

48 de mame şi 10 taţi au încasat de la stat bani fără merit şi fără să mişte un deget. Totul a început în 2020, dar abia acum părinţii escroci au fost prinşi de poliţişti şi duşi la audieri. Părinţii erau angajaţi pe diferite funcţii, de la secretară la funcţii de conducere, iar posturile erau decise în funcţie de prieteniile cu patronii firmelor. Ca să ia bani degeaba, unii apar şi ca vânzători la magazine de haine sau lucrători în spălătorii auto.

Patronii firmelor care i-au angajat urmează să fie identificaţi de poliţişti. Ulterior vor fi duşi şi ei la audieri. Infracţiunile comise de părinţi au fost descoperite de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în urma verificărilor făcute la Inspectoratul de Muncă şi ANAF.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt