Pandemia se termină mai repede: UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Moderna şi Pfizer / BioNTech în decembrie

Pandemia se termină mai repede: UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Moderna şi Pfizer / BioNTech în decembrie

UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summit unde cele 27 ţări au discutat despre o coordonare a măsurile de combatere a pandemiei. 

Totul depinde, însă, de rezultatele evaluării pe care Agenţia Europeană a Medicamentelor o va face celor două vaccinuri anti-COVID, notează LeFigaro.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este „în discuţii zilnice cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor anti-Covid”, a spus Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Dacă toate procedurile merg fără probleme, EMA ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020," a mai declarat aceasta. Întrebată despre posibila utilizare în UE a vaccinului dezvoltat în Rusia, Ursula von der Leyen a fost foarte precaută: „Orice vaccin trebuie supus procedurii de autorizare a EMA, cu transparenţă completă.”

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt