Număr uriaş de infectări

Număr uriaş de infectări

A explodat numărul cazurilor de coronavirus! Aproape 4.000 de noi infectări au fost raportate astăzi. Iar 96 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Alţi 675 se luptă pentru viaţa lor la Terapie Intensivă. Dintre aceştia, zece sunt copii. De altfel, cei mici reprezintă acum, odată cu deschiderea şcolilor, un vector important de răspândire a virusului, spun medicii.

Ne-am relaxat prea mult în vară, iar nota de plată a sosit. Asta pare să indice ultimul bilanţ al infectărilor

3929 de cazuri au fost raportate în doar 24 de ore. Cele mai multe în Bucureşti. Judeţul cu cea mai mare rată de infectare este însă Satu Mare. Coincidenţă sau nu, în urmă cu două săptămâni, acolo a avut loc o nuntă cu 1.700 de invitaţi.
Mulţi dintre cei infectaţi se află pe un pat de spital. 155 dintre ei au mai puţin de 18 ani. Cel mai mic pacient infectat şi internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală are doar o lună. Şi la Terapie Intensivă a crescut numărul de pacienţi, la 675. Iar 10 sunt copii.

În cazul variantei Delta, cei mici pot transmite virusul la fel de uşor ca un adult.

În tot acest context, DSP-urile nu mai testeză nici măcar contacţii direcţi ai persoanelor infectate în cazul în care
aceştia sunt vaccinaţi. Iar premierul Florin Cîţu e decis să menţină şcolile deschise în format fizic tot anul.

Cel mai mare risc de a face o formă care presupune internarea îl au copiii cu boli cronice sau cei supraponderali.
Dacă cei mici au simptome respiratorii sau digestive, nu îi mai trimiteţi la şcoală, avertizează medicii.

Între timp, în sectorul 2 din Capitală o creşă a fost închisă după ce trei angajaţi nevaccinaţi au fost depisataţi cu COVID 19. Iar la Spitalul Judeţean din Craioava se operează doar cazurile care chiar nu suportă amânare. Asta după ce, din cauza numărului mare de pacienţi de la Terapie Intensivă, presiunea oxigenului a scăzut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt