Mai puţin de 3,5% din cele aproape 39.000 de teste distribuite în şcoli au fost utilizate

Mai puţin de 3,5% din cele aproape 39.000 de teste distribuite în şcoli au fost utilizate

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj i-au îndemnat, vineri, pe toţi participanţii la actul educaţional din judeţ să se implice în diminuarea efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinare voluntară şi testare.

Ei au semnalat că din cele 38.804 de teste distribuite în şcolile din judeţ numai 1.289 au fost folosite, ceea ce reprezintă circa 3,3%. Un număr de 37.515 de teste pentru depistarea cazurilor pozitive cu noul coronavirus au rămas neutilizate şi din cele folosite 52 au fost pozitive.

"Suntem într-un moment în care şcoala, în desfăşurarea ei tradiţională, a cunoscut o perioadă dificilă. Cursurile defăşurate online cu toate eforturile dascălilor şi elevilor au compensat doar o parte din ansamblul educaţional pe care ni-l dorim. Vedem în jurul nostru că apare speranţa revenirii la normalitate, după cum ne-o spun medicii, specialiştii în domeniu. Iar aceasta se poate realiza doar prin imunizare prin vaccinare a cât mai multora dintre noi. În acest context, trebuie să receptăm mesajul campaniei "Vaccinare şi testare pentru învăţare" promovată de Ministerul Educaţiei", a spus şeful IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr, la conferinţa tematică organizată de inspectorat, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în cadrul Campaniei Naţionale de Informare "Vaccinare şi testare pentru învăţare", la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Maria Ştefania Manea.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt