În şcoli vor fi utilizate teste rapide antigen, a anunţat ministrul Sănătăţii

În şcoli vor fi utilizate teste rapide antigen, a anunţat ministrul Sănătăţii

Autorităţile iau în calcul redeschiderea şcolilor începând cu luna februarie. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, ministrul Sănătăţii a anunţat că elevii şi a cadrele didactice ar putea fi testate regulat, cu ajutorul testelor rapide antigen.

„Există riscuri legate de deschiderea şcolilor şi în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm şi există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condiţiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va creşte foarte puţin.

Măsurile pe care le luăm sunt unele legate de testare şi, peste weekend, colegii mei de la Ministerul Sănătăţii vor lucra la un plan în legătură cu asta.

Apoi există măsuri de vaccinare a personalului care lucrează în instituţiile de învăţământ şi apoi, sigur, sunt toate măsurile de distanţare care deja erau prezente în majoritatea şcolilor. Va trebui să fim şi mai atenţi acum ca măsurile acestea să fie respectate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt