Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut noi recomandări în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-COV_2. Printre acestea se numără folosirea pe scară largă a pulsoximetrelor, dar şi a medicamentelor anti-coagulante. La Spitalul Victor Babeş din Timişoara, tratamentul cu anticoagulante
funcţionează deja de cateva luni, ceea ce a dus la scăderea numărului persoanelor care au ajuns în terapie intensivă din cauza formării unor cheaguri de sânge.
Specialiştii timişoreni au introdus terapia cu anti-coagulante încă din primăvară, atunci când puţini erau cei care considerau acesta medicaţie ca fiind necesară. Potrivit medicilor de la Spitalul Covid 19 Victor Babeş, anticoagulantele trebuie administrate pacienţilor cu forme medii şi severe de boală. Mai mult, ei spun că acest medicament ar putea fi dat atât în doze preventive, cât şi curative.
Specialiştii internaţionali recomandă şi folosirea pe scară largă a unor puls-oximetre. Acestea arată saturaţia de oxigen din sânge. Practic, este singurul semn obiectiv al bolii, care demonstrează gradul de afectare pulmonară, în afara analizei cu ajutorul computerului tomograf.
Medicii mai spun că în cazul pacienţilor cu saturaţie redusă este obligatorie realizarea unei investigaţii imagistice, care să arate cât de mult sunt afectaţi plămânii pacientului bolnav de Covid 19.