Finlanda, prima ţară care închide aeroporturile pentru nevaccinaţi

Finlanda, prima ţară care închide aeroporturile pentru nevaccinaţi

”Riscul prezentat de Omicron rămâne încă unul foarte ridicat”, avertizează experţii de la Organizaţia Mondială a
Sănătăţii în contextul în care tot mai multe ţări înregistrează un nou record de infectări. Olanda a devenit prima ţară europeană care a declarat că Omicron a devenit varianta dominantă. Cazurile continuă să crească şi în Italia, Marea Britanie, Portugalia şi Turcia.

”Este prea devreme pentru a putea spune dacă valul Omicron va fi mai grav sau mai puţin grav decât Delta” ,
a declarat reprezentanta OMS pe Europa. Chiar dacă datele arată că Omicron cauzează un ris mult mai redus decât celelalte tulpini ale covid-19, rata infectării continuă să crească în mai multe ţări din întreaga Europă. În Olanda, prima ţară europeană în care Omicron a devenit dominantă, autorităţile îndeamnă cetăţenii să se vaccineze.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre o posibilă reducere a valabilităţii certificatului de vaccinare la 9 luni. Noua regulă ar putea intra în vigoare de la 1 Februarie 2022. Un nou record de infectări a fost stabilit şi în Italia, unde, au fost înregistrate aproape 80.000 de noi cazuri într-o singură zi. Autorităţile italiene, la fel ca şi cele spaniole şi elene au anunţat reintroudcerea purtării măştilor de protecţie în interior. Şi nu orice fel de mască, ci modelul FFP2.

În Franţa, aproape 200.000 de noi cazuri au fost înregistrate în 24 de ore. Un nou record a fost stabilit şi în Marea Britanie. Aproape 140.000 de mii de noi infectări au fost raportate. Chiar dacă infectările cresc, autorităţile britanice nu au anunţat încă noi măsuri. O altă ţară puternic afectată de Omicron este Turcia. 25.000 de noi cazuri au fost raportate într-o singură zi.

În contextul actual, şi Findlanda şi Suedia se văd nevoite să ia noi măsuri. Finlanda adevenit prima ţară europeană care închide graniţele pentru cei nevaccinaţi iar Suedia cere de acum test PCR negativ tuturor celor care intră în ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt