FĂRĂ LOCURI ÎN SPITALE PENTRU PACIENŢII COVID

FĂRĂ LOCURI ÎN SPITALE PENTRU PACIENŢII COVID
Cremona Hospital Intensive Care for the most serious patients infected with the COVID19 Coronavirus virus doctors during the administration of drugs for therapy Coronavirus outbreak, Cremona, Italy - 23 Mar 2020, Image: 508895839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Carlo Cozzoli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Valul doi al pandemiei a umplut toate spitalele suport Covid-19 din Argeş, iar autorităţile sunt în alertă. Dacă până mai ieri, judeţul Argeş primea pacienţi din alte părţi, acum, din lipsa paturilor, este nevoit să trimită bolnavii în alte judeţe. O soluţie de suplimentare a locurilor ar fi transformarea Spitalului Militar din Piteşti în suport Covid, dar se aşteaptă încă răspunsul Ministerului Apărării.

Nu mai puţin de 529 locuri destinate bolnavilor de covid sunt în spitalele judeţului Argeş şi, în acest moment, absolut toate sunt ocupate de pacienţi în stare medie şi gravă. Autorităţile caută disperate soluţii, dar acestea intarzie să apară.

Prefectul spune că permanent există 10-15 pacienţi care aşteaptă să li se găsească un loc în spitalele din Argeş sau din alte judeţe, iar presiunea asupra autorităţilor este foarte mare. Lipsa paturilor pentru cei infectaţi l-a determinat pe prefect să facă demersuri către ministerul apărări pentru a se permite spitalului militar din Piteşti să devină suport covid.

Între timp, prefectul a cerut ca echipe mixte ISU şi DSP să controleze toate secţiile ATI din judeţ, pentru a se afla care paturi pot fi disponibilizate rapid pentru pacienţii covid care apar în fiecare zi.

Afla mai multe desprecovidcrizalocuripacientispitale
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt