Obiceiurile nesănătoase precum fumatul, consumul de alcool sau sedentarismul contribuie la apariţia uneia dintre cele mai grave forme de cancer, cel hepatic. Afecţiunea se instalează de obicei pe un ficat deja bolnav şi poate fi asimptomatică ani de zile. La fel ca în majoritatea cazurilor de cancer, detecţia precoce înseamnă şanse mai mari de vindecare, în special datorită avantajelor pe care le au tratamentele localizate.
Imagini se găsesc în ST sport1/tene/medica/ Dr Andreica Cancerul hepatic este una dintre cele mai întâlnite forme de cancer la nivel mondial, cu frecvenţă mai ridicată în rândul bărbaţilor. În peste 90 % din cazuri este vorba despre carcinomul hepatocelular, care de obicei apare la pacienţii cu o boală hepatică preexistentă.
In majoritatea cazurilor, simptomele specifice apar doar in stadiile avansate, de aceea monitorizarea pacientului la primele semne de boală este importantă pentru stabilirea diagnosticului si cresterea eficientei tratamentului.
Detecţia precoce îmbunătăţeşte prognosticul şi rata de supravieţuire, în mare parte datorită avantajului pe care îl
prezintă tratamentul localizat în comparaţie cu cel sistemic.
Mai multe despre tratamentul şi prevenţia cancerului hepatic, dar şi despre beneficiile pe care practica yoga le are asupra organismului sau despre metoda prin care putem scăpa de grăsimile localizate pe abdomen şi coapse aflaţi sâmbătă, dintr-o nouă ediţie Sănătate cu Stil, prezentată de Luciana Indre.