Carantină mai scurtă cu 4 zile

Carantină mai scurtă cu 4 zile

Este oficial! De sâmbătă intră în vigoare noile restricţii, iar masca devine obligatorie peste tot în spaţiile închise şi
deschise. De asemenea, autorităţile vor să reducă şi perioada de carantinare, aşa că cei infectaţi cu Covid 19 nu
vor mai petrece 14 zile în izolare.

Marea Britanie, Spania, Irlanda sau Grecia au redus deja peroada de carantinare în cazul celor testaţi pozitiv cu covid. De exemplu, în Grecia, cei pozitivi stau izolaţi doar 5 zile, în loc de 10 cum era înainte. O astfel de decizie urmează să fie luată şi la noi în ţară, astfel că cei infectaţi cu sars cov 2 ar putea sta în carantină doar 10 zile, în loc de 14.

Diferenţierea carantinei pentru cei imunizaţi se bazează şi pe un studiu american care a scos la iveală că un vaccinat este contagios doar 5 zile, în timp ce un nevaccinat aproape 8 zile. Specialiştii spun că măsura guvernului este una binevenită.

În Marea Britanie, perioada de carantină este de 7 zile, la fel şi în Spania sau Irlanda. Deciziile acestor ţări se bazează pe propriile studii. Marea Britanie susţine că şapte zile de carantină însoţite de 2 teste negative au aproape acelaşi efect în împiedicarea răspândirii bolii ca 10 zile de carantină fără testare. Statele Unite susţin că 5 zile de carantină sunt suficiente pentru că virusul se transmite în primele două zile de dinainte de aparţia simptomelor şi până la 3 zile după ce apar simptomele. În orice caz, toate statele vor ca economiile naţionale să nu mai sufere din cauza carantinării. Mai ales că Omicron se transmite cu o viteză ameţitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt