
Mai sunt active 28 de focare de pestă porcină în România
Un număr de 10 focare pestă porcină africană (PPA) au fost stinse în ultima săptămână, iar în data de 5 mai mai erau active 28 de focare PPA, fiind afectate 23.
Un număr de 10 focare pestă porcină africană (PPA) au fost stinse în ultima săptămână, iar în data de 5 mai mai erau active 28 de focare PPA, fiind afectate 23.
Poliţiştii Capitalei efectuează, luni, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la un cabinet medical individual care ar fi atestat în fals vaccinarea anti-COVID a 550 de persoane.
Israelul a anunţat duminică că va renunţa la testarea obligatorie COVID-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar cetăţenii străini vor fi în continuare nevoiţi să prezinte un rezultat negativ înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară,.
Vaccinurile care vizează în mod special varianta extrem de contagioasă Omicron de coronavirus ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează dpa.
În acest sezon au fost confirmate în România, prin analize de laborator, 999 de cazuri de gripă, arată datele publicate de INSP.
Obişnuiţi cu filtrele din social media, tot mai mulţi tineri apelează la chirurgia estetică în speranţa că vor arăta exactca imaginea pe care o văd în telefon.
Alexandru Arşinel, în vârstă de 82 de ani, a fost internat de urgenţă la spital, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.
Comisia Europeană a anunţat că doreşte reducerea numărului analizelor medicale inutile pe care cetăţenii le fac şi crearea unei baze de date europene comună pentru documentele medicale, la care pacienţii, dar şi medicii să aibă acces online gratuit pentru îmbunătăţirea diagnosticel.
Două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Biroul regional european al OSM a publicat marţi un raport privind obezitatea în Europa.
Coordonatorul Centrului Regional de Transplant, dr Raluca Neagu, a declarat că în cursul zilei de miercuri a fost efectuată o prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală.
Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 25 aprilie - 1 mai, 45,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.
Doi copii ucraineni în vârtsă de 14 şi 11 ani vor primi noi şanse la viaţă de la medicii italieni şi cei români! Amandoi auprobleme grave la inimă.
Doi copii ucraineni care au probleme grave la inimă vor fi salvaţi de medicii italieni şi de cei români.
Preşedintele Secţiunii de Cancer Pulmonar a Societăţii Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu, afirmă că astmul este încă, "în mare parte", necontrolat, deşi România dispune de "cea mai modernă medicaţie pentru toate treptele de severitate a bolii".
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează marţi că, în săptămâna 25 aprilie - 1 mai, au fost confirmate 48 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron.
Aproape 18 milioane de argentinieni au primit o doză booster de vaccin anti-COVID-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Argentina, relatează luni Xinhua.
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca va organiza, pe 3 şi 4 mai, un eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate brevete de invenţii şi cereri de brevete de invenţie în diverse domenii medicale.
Fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecţiuni genetică rară, a depăşit orele critice, după operaţia de transplant hepatic prin care a trecut sâmbătă.
Autorităţile din Grecia au anunţat că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival.
Fetiţa de 5 ani, diagnosticată cu boală Wilson.
Medicii prelevează, sâmbătă dimineaţă, organele tânărului de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson.
Reprezentanţii Institutului Regional de Oncologie din Iaşi vor oferi, în luna mai, sprijin gratuit pacienţilor din zona Moldovei diagnosticaţi cu cancer şi care au nevoie de suport psihologic pentru a gestiona mai bine impactul bolii.