Şoferi blocaţi în nămeţi

Şoferi blocaţi în nămeţi

Coşmar pentru şoferi, pe mai multe drumuri din ţară. Oamenii au rămas înţepeniţi cu maşinile în nămeţi şi au stat ore întregi până la venirea drumarilor. Cea mai gravă situaţie este în judeţul Buzău. În toată ţara, autorităţile au decis să închidă mai multe sectoare de drum.

30 de maşini au rămas blocate pe drumul judeţean dintrelocalităţile Măcişeni şi Valea Mărului din cauza nămeţilor care, în unele locuri, depăşeau 1 metru şi jumătate. Oamenii au stat mai bine de două ore blocaţi, pe şosea, până când, într-un final, drumarii au reuşit să cureţe drumul. Probleme din cauza vremii sunt în mai bine de jumătate din ţară. În multe judeţe, urgia a început încă de noaptea trecută.

Din cauza ninsorii abundente, autorităţile au decis să închidă unele sectoare din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Şi în judeţul Braşov au fost închise mai multe porţiuni de şosea. Drumarii au stat întreaga noapte să deszăpezească. Unii au făcut haz de necaz. Cel mai grav pare să fie, însă, în judeţul Buzău.

Chiar şi deszăpezite, multe drumuri sunt impracticabile. Localităţile sunt parcă rupte de lume, iar localnicii încearcă să găsească soluţii ca să meargă chiar şi până la magazin. Drumul care străbate aceste localităţi va rămâne închis, spun autorităţile locale.

Deşi ninsorile vor înceta la noapte, meteorologii atrag atenţia că vor urma zile extrem de geraose. Temperaturile vor scădea în unele zone din ţară până la minus 15 grade.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt