Ca să preîntâmpine o tragedie, medicii spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara au cerut ajutorul specialiştilor de la Universitatea Politehnica. O echipă a Facultăţii de Inginerie Electrică a realizat o evaluare a sistemului electric a unităţii sanitare aflată în linia întâi a luptei împotriva Covid 19. Instalaţia electrică are o vechime de aproape 40 de ani şi există în permanenţă riscul producerii unui incendiu în secţiile spitalului.
140 de grade Celsius. Aceasta este temperatura la care a ajuns un contact electric defect.Reprezentanţii unităţii
sanitare spun că exista pericolul ca acel circuit să se topească şi să izbucneasca un incendiu.
Reprezentanţii Spitalului Victor Babeş din Timişoara spun că au cerut ajutorul celor de Universitatea Politehnica întrucât nu aveau bani să acopere realizarea studiul instalaţiilor electrice.
Acum urmează o verificare a panourilor din fiecare clădire pentru a vedea solicitarile la care acestea sunt supuse.
Costul unei diagnoze poate ajunge, spun reprezentanţii spitalului, pana la 20.000 de euro. Banii economisiţi datorită ajutorului celor de la Politehnica vor fi directionaţi spre achiziţia elementelor de siguranţă electrică.
Spitalul Victor Babeş din Timişoara este primul din ţară care a încheiat un asemenea parteneriat cu o instituţie de
învăţământ. Solicitarea de ajutor vine în contextul în care în ultimul an au avut loc 5 incendii în spitalele din România. Cel mai recent, pe 29 ianuarie. Atunci flăcările au cuprins un pavilion al Spitalului Matei Bals din Capitală. 20 de oameni au murit în incendiu.