Cu suflet pentru suflete aflate la nevoie sau în suferinţă - aşa s-ar putea descrie activitatea agentului de poliţie locală Viorica Todireanu din Timişoara, care, în această perioadă de pandemie, s-a aflat în mijlocul oamenilor aducându-le speranţă şi încurajări.
Munca poliţiştilor locali din Timişoara a căpătat noi valenţe în pandemie, pe lângă cea de verificare a persoanelor aflate în izolare şi carantină la domiciliu, aceştia implicându-se şi în sprijinirea bătrânilor singuri, care, din cauza restricţiilor, nu puteau ieşi din casă.
"Anul 2021, aşa-numitul 'an pandemic', a fost pentru mine, în general, un an foarte activ şi plin de interacţiune cu cetăţenii datorită activităţii pe care am desfăşurat-o, de verificare a persoanelor aflate în izolare şi carantină la domiciliu. Atât pentru mine cât şi pentru colegii mei, aceasta nu a fost o rutină, pentru că în fiecare zi am întâlnit oameni noi, cu probleme noi. De multe ori, am văzut în ochii unora dintre ei sau am simţit din vocea lor nesiguranţă, deznădejde şi o teamă pentru sănătatea lor şi a familiei şi de fiecare dată i-am încurajat pe aceştia să fie optimişti, făcându-i să uite chiar şi pentru o clipă măcar că se confruntă cu acest virus cumplit. Nu m-am gândit niciodată că aş putea să mă infectez şi eu, ce-i drept, m-am protejat tot timpul şi am păstrat distanţa", a declarat, pentru AGERPRES, Viorica Todireanu.
Prea multe lucruri nu s-au schimbat în viaţa agentului de poliţie locală Viorica Todireanu, starea de pandemie concentrându-se în câteva cuvinte: îngrijorare, răspundere, încredere şi speranţă.
Dacă la început poliţiştii locali din Timişoara erau priviţi de cei aflaţi în izolare drept "oamenii care vin să îi controleze şi să îi amendeze", pe parcurs şi-au dat seama că le sunt de un real ajutor, iar mesajele de mulţumire nu au întârziat să apară, cu sutele.
agerpres.ro