Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, avertizează că municipiul riscă să rămână fără apă caldă pe perioada verii în condiţiile în care contractul cu actualul operator de termie expiră la data de 15 mai, iar licitaţia pentru concesionarea serviciului merge "destul de greu", termenul pentru finalizarea ei fiind foarte scurt.
Având în vedere ritmul în care se derulează procedurile cu privire la desemnarea unui nou operator, conducerea primăriei a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "TermoPrahova", însă şedinţa nu s-a putut ţine pentru că singurii prezenţi în sală au fost primarul Andrei Volosevici şi cei doi viceprimari, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de municipalitate.
"Nu se pune problema ca alimentarea cu căldură în acest sezon sa fie în pericol, dar se pare că lucrurile nu se mişcă în ritmul în care ar trebui. De mai bine de 8 luni de zile am transmis îngrijorarea mea atât la Consiliul Judeţean Prahova, cât şi la Guvernul României şi Ministerul Energiei. Dacă va fi nevoie să mergem în AGA sau în Comitetul Director zi de zi, vom face lucrul acesta, nicio zi nu poate fi ratată pentru a pune la punct şi a rezolva odată pentru totdeauna această problemă. Pentru mine, şi sunt convins că şi pentru colegii viceprimari şi, clar, şi pentru Consiliul Local Ploieşti este inacceptabil ca să avem chiar şi o zi lipsă apă caldă în oraş", a declarat primarul Andrei Volosevici, conform comunicatului.
În Ploieşti sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire circa 55.000 de apartamente, respectiv 120.000 de persoane, a precizat anterior edilul.
În data de 7 decembrie 2021, Consiliul Local (CL) Ploieşti şi Consiliul Judeţean (CJ) Prahova au aprobat documentaţia de atribuire a contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat pentru municipiul Ploieşti, în condiţiile în care contractul cu actualul operator expiră în primăvara anului 2022.
Potrivit documentaţiei, durata concesiunii este de 15 ani, iar valoarea estimată fără TVA a contractului este de 2.305.079.351,62 lei, autoritatea contractantă fiind Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "TermoPrahova".
agerpres.ro