Peste 6.000 de tone de produse pentru Ucraina au tranzitat hub-ul din oraş

 Peste 6.000 de tone de produse pentru Ucraina au tranzitat hub-ul din oraş

Peste 6.000 de tone de produse alimentare, de igienă, medicamente şi dispozitive medicale au ajuns în Ucraina din hub-ul umanitar amenajat la marginea oraşului Tulcea de autorităţi judeţene şi organizaţii internaţionale, iar oficialităţile tulcene vor să ştie dacă acesta va fi sprijinit în vreun fel de Guvernul României.

Înfiinţarea hub-ului a fost o necesitate, deoarece niciun alt depozit de ajutoare din judeţ nu avea o capacitate suficient de mare, iar în condiţiile în care nicio instituţie a statului, ca de exemplu Consiliul Judeţean sau Prefectura, nu putea face nimic rapid, din cauza birocraţiei, filiala teritorială a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) a fost soluţia la îndemână.

"În prima lună de funcţionare a hub-ului, am primit finanţări din partea persoanelor fizice şi juridice din România, iar în aprilie, organizaţia din America a sponsorizat cheltuielile, 73.000 de euro. Avem 12 angajaţi, patru motostivuitoare, am închiriat maşini, am încărcat produse şi pe barje, am asigurat câte 100 de litri de combustibil pentru 170 de camioane din cele peste 130 trimise cu ajutoare în Ucraina. În total, am trimis peste 300 de camioane cu ajutoare, adică cel puţin 6.000 de tone de produse", a declarat pentru AGERPRES preşedintele ACoR, Eugen Ion.

Funcţionarea depozitului a fost gratuită până pe data de 21 martie, iar dacă pentru luna următoare cheltuielile au fost suportate de organizaţia Save Our Allies, cele din luna mai ar putea ridica probleme.

"Din luna aprilie nu mai aveam certitudinea că vom avea sponsorizări. Prin intermediul Prefecturii, am transmis un document către Guvernul României prin care le propuneam două variante - fie asigură banii de funcţionare, cu documente justificative, fie deschide el un hub şi-l gestionează mai departe. Până acum, nu am primit niciun răspuns", a mai spus preşedintele ACoR.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt