Melci româneşti în farfuriile din Vestul Europei

Melci româneşti în farfuriile din Vestul Europei

Pădurile României sunt aur curat însă nu pentru gustul nostru, ci pentru pofta italienilor, francezilor sau a spaniolilor,
înnebuniti după melci. Chiar dacă a fost un an in care productia s-a injumatatit din cauza secetei, in aceste zile melcii noştri iau drumul străinătăţii, după ce au fost procesati in fabrici. Dacă de la noi preţul pleacă de la caţiva euro pe un kg, în restaurantele din Veneţia, o portie ajunge să se vânda şi cu 50 de euro.

Zile la rand culegatorii au luat la pas padurile din judetele Covasna si Brasov. Au reuşit să culeaga sute de kg de melci.
Au ajuns apoi in aceasta fabrica din Crizbav.

Romania ramane un jucator important pe piata din Europa in ceea ce priveste exporturile chiar daca anul acesta atat culegatorii cat si procesatorii au primit o lovitura dura din cauza secetei si a lipsei fortei de munca.

Drumul melcului pare anevoios pana cand ajunge in farfuriile italienilor spre exemplu, insa nu mai lent decat drumul spre
farfuriile romanilor care inca nu i-au deprins gustul, desi e o excelenta sursa de aminoacizi esentiali. O spun si proprietarii de restaurante romanesti care desi gatesc acest preparat extrem de repede, cu unt si verdeturi, nu au cui sa il vanda aici.

România produce anul carne de melci în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt