Locuinţe noi pentru familii greu încercate

Locuinţe noi pentru familii greu încercate

Astăzi vă prezentăm o nouă poveste despre magia care poate fi făurită de oameni. MagicRoofs este un proiect prin care familii greu lovite de un diagnostic precum cancerul primesc locuinţe solide. Sunt construite de la zero de o asociaţie non-guvernamentală. Ideea proiectului a venit dintro realitate cruntă: în România, pentru 20% dintre copiii diagnosticaţi cu cancer, acasă înseamnă sărăcie extremă. Colegul meu Marius Saizu, cel care vă prezintă în fiecare weekend ştirile, a dat o mână de ajutor şi a devenit parte din magie.

De la pupitrul ştirilor, Marius Saizu a trecut la… montatul mobilei. Pentru o misiune de suflet, amenajarea unei locuinţe Magic Roofs.

După câteva minute de muncă, se vede şi primul rezultat

Urmează o canapea, pe care membrii unei familii greu încercate de boală şi condiţii materiale dificile se vor putea
relaxa.

Şi pentru că o mână de ajutor în plus, nu strică niciodată….

Într-un final, masa este gata asamblată.

Ideea proiectului Asociaţiei Magic a pornit de la o realitate cruntă. Pentru 20% dintre copiii diagnosticaţi cu cancer acasă înseamnă locuinţe neîncălzite şi fără apă curentă şi, de multe ori, cu o singură cameră.

Alex Năfureanu, coordonatorul proiectului a fost omul potrivit la locul potrivit. De profesie inginer constructor, realizează acum acoperişurile magice

Casa pe care o vedeţi va găzdui familia unei supravieţuitoare de cancer.. şi…am mers să/i cunoaştem pe cei doi părinţi şi copiii. Ştiam însă care este idolul băieţelulului!

Maria Haisan a fost, pe când avea 16 ani, unul dintre primii copii care s-au bucurat de taberele MagiCamp. Pe lângă boala cumplită de care suferea, trebuia să lupte şi cu multe lipsuri acasă. Acum este o mamă iubitoare şi foarte grijulie. Lipsurile însă au rămas o constantă în viaţa ei. Casa în care locuieşte are doar o bucătărie şi un dormitor. Soţul lucrează din greu, ca şofer în Constanţa. În fiecare zi parcurge 120 de kilometri pentru a ajunge la serviciu şi înapoi acasă.

Se încălyesc cu lemne…când le au iar de apă curentă nici nu poate fi vorba.

În curând însă, viaţa lor se va schimba, datorită proiectului Magic Roofs. Casa cea nouă mai trebuie doar branşată la utilităţi.

În decembrie, Prima TV şi Asocaţia Magic şi-au propus ca subiectele principale să fie binele, sărbătoarea şi bucuria.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt