Furnizorii de energie au ales să factureze maximal; este un abuz girat şi provocat de politicienii inconştienţi

Furnizorii de energie au ales să factureze maximal; este un abuz girat şi provocat de politicienii inconştienţi

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, consideră că "explozia" facturilor la energie este cauzată de "măsurile greşite" luate de PSD şi PNL, prin reprezentanţii lor în Parlament, ANRE şi Ministerul Energiei.

"Ar trebui demişi de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Statul trebuie să îşi asume fără ezitare situaţia în care se găsesc cetăţenii şi să acopere diferenţele din facturi. E singurul mod prin care ne putem asigura că cetăţenii vulnerabili în faţa creşterilor necontrolate pot traversa această iarnă", arată liderul USR, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că politicienii de la PSD au ignorat regulile pieţei şi nu au oferit reglementări corecte, făcând "cadou camarilei de partid" ANRE şi Ministerul Energiei.

"Ne găsim într-o situaţie de coşmar în care furnizorii de energie au ales să factureze maximal, urmând ca la un moment dat să se lămurească toată lumea care ar fi preţul corect. Este un abuz fără nicio îndoială, unul girat şi provocat de politicienii inconştienţi de la PSD şi PNL, care au ales să ignore regulile pieţei, să nu ofere o reglementare corectă şi să facă ANRE şi Ministerul Energiei cadou camarilei de partid. Pe cine mai miră oare că PSD l-a numit pe Gheorghe Cârciu la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, după ce acesta a fost cercetat penal pentru furt de curent electric?!", scrie Cioloş.

Liderul USR menţionează că PSD şi PNL şi-au asumat că vor rezolva criza energetică şi criza sanitară, dar că "niciuna dintre ele nu a primit vreo soluţie" şi că există riscul ca "situaţia să degenereze complet".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt