Femeia care a ameninţat voluntarii LOGS şi a distrus geamurile unui sediu al acestora, reţinută pentru 24 de ore

Femeia care a ameninţat voluntarii LOGS şi a distrus geamurile unui sediu al acestora, reţinută pentru 24 de ore

Femeia în vârstă de 64 de ani care a aruncat cu pietre şi sticle spre un imobil din Timişoara închiriat de Asociaţia LOGS pentru a desfăşura activităţi de ajutorare a refugiaţilor ucraineni a fost reţinută marţi seara de poliţişti pentru 24 de ore, într-un dosar de distrugere şi ameninţare.

Voluntarii LOGS au fost ameninţaţi, marţi, cu moartea, de aceeaşi femeie.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a anunţat că în data de 3 iunie, în jurul orei 9,10, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre şi sticle spre un imobil de pe bulevardul C. D. Loga din Timişoara, distrugând două geamuri.

"Poliţiştii efectuează cercetări în dosarul penal întocmit pentru distrugere, iar în cursul zilei de marţi, cercetările au fost extinse şi cu privire la infracţiunea de ameninţare. În urma probatoriului administrat, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş", informează sursa citată.

Primarul Dominic Fritz a condamnat "cu fermitate acţiunile de intimidare la care au fost supuşi în ultimele două zile voluntarii LOGS, chiar în casa pe care au închiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina.

"Intimidarea vecinilor, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la LOGS, este de fapt intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru. Cer Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi", a transmis edilul.

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a subliniat într-o postare pe Facebook că în oraş au reapărut unele manifestări care nu ar trebui să existe într-o ţară europeană, cu atât mai puţin în Timişoara.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt