Fără coroane şi sicrie pe străzi

Fără coroane şi sicrie pe străzi

Vremurile în care sicriele şi coroanele erau expuse în stradă, rezemate de gard, ar putea fi de domeniul trecutului! La Constanţa, un consilier local propune să fie interzisă afişarea acestora la vedere. Propunerea face parte din noul regulament de publicitate, în care sicriele şi crucile trebuie să
dispară de pe străzile municipiului Constanţa.

Firmele de pompe funebre s-au obişnuit de ani buni să-şi expună marfa şi serviciile: sicrie, coroane, cruci la vedere, în faţa magazinelor. Dar, un consilier din Constanţa susţine că nu este normal ceea ce se întâmplă şi că vitrinele serviciilor funerare trebuie să fie opace, să nu putem vedea din stradă ce este în interior.

În viitor, expunerea de obiecte funerare pe faţade, pe scări sau pe domeniul public, vor fi complet interzise, lucru care, spun unii comercianţi i-ar duce la faliment.

Părerile constănţenilor sunt împărţite. Oamenii s-au obişnuit ca în zona cimitirului să găsească toate cele necesare pentru înmormântare, pe alese. Cred că cei care au nevoie de serviciile lor, îi vor căuta oricum. Alţii în schimb, nu par deranjaţi de noutatea legislativă.

Regulamentul de publicitate al oraşului Constanţa se află în dezbatere publică. Urmează să fie votat în aprilie şi aplicat din luna mai.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt