După cezariană a murit de Covid

După cezariană a murit de Covid

O tânără de 28 de ani, infectată cu sars cov 2, a murit la doar o zi după ce a născut prematur la Maternitatea din Galaţi. Copilul a fost salvat. Mama însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, a pierdut lupta cu virusul. Soţul femeii acuză acum unitatea medicală de neglijenţă în serviciu şi cere autorităţilor
să facă dreptate.

Mirela, tânăra de 28 de ani, era din Vrancea. Însărcinată în 35 de săptămâni, a aflat pe 7 decembrie că este infectată cu noul coronavirus. Pe lângă Covid-19, suferea şi de afecţiuni psihice pentru care lua tratament. În zilele care au urmat, starea ei de sănătate s-a agravat şi a ajuns la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi cu insuficienţă respiratorie acută. Pentru că nu răspundea la tratament, medicii au decis a doua
zi să-i facă operaţie de cezariană. Mirela a născut o fetiţă care din fericire nu a luat virusul. Tânăra a reuşit să-şi strângă în braţe copilul doar câteva pentru că bucuria venirii pe lume a micuţei a fost urmată de o tragedie. Medici au salvat o viaţă dar au pierdut o alta.

Mirela mai avea acasă o fetiţă. Acum cele două vor creşte doar cu tatăl. Un tată care nu-şi explică cum boala a putut evolua atât de repede.

Soţul femeii speră acum să găsească răspunsurile în justiţie. A depus plângere la poliţie şi acuză medicii care au tratat-o pe Mirela de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt