Cu cât se scumpesc nunţile

Cu cât se scumpesc nunţile

Cei care şi-au tot amânat nunta în pandemie, din cauza restricţiilor, sunt loviţi acum de scumpirile în lanţ. Costurile pentru organizarea unei petreceri de nuntă au crescut simţitor.

Larisa a fost nevoită să-şi amâne petrecerea de nuntă de 3 ori, în ultimii 2 ani. Pentru că nu mai avea răbdare, anul trecut şi-a luat partenerul de mână şi s-au cununat şi civil, şi religios, în plin val de restricţii. Doar că bucuria lor nu a fost completă. Au făcut totul într-un mediu restrâns, iar lipsa petrecerii de nuntă le-a lăsat un gust amar. Aşa că s-au hotărât să o organizeze în această vară. Pe lângă incertitudinile legate de restricţii, mirii au acum emoţii şi în privinţa costurilor.

Fiecare restaurant şi-a stabilit propriile reguli, în perioada pandemiei. La o sală de nunţi din Baia Mare, meniul de nuntă se plăteşte după eveniment.

„Preţurile au crescut cu aproximativ 15 la sută, asta înseamnă că în momentul de faţă, preţul pentru un meniu de nuntă începe de undeva în jurul sumei de 175 de lei şi asta creşte în funcţie de ceea ce îşi aleg şi mirii”, spune Romeo Crişan, administratorul unui restaurant.

„În prima parte a anului deja a fost o scumpire între 10 şi 20 la sută la achiziţie, la toată materia primă, evident că în viitor vor apărea şi alte scumpiri. Nunta este un eveniment unic în viaţă şi atunci va trebui să îl susţină în continuare, indiferent la ce costuri vor apărea”, spune Alin Vanca, manager de vânzări.

Unele restaurante oferă servicii complete atunci când vine vorba despre o nuntă, astfel că mirii care aleg să meargă pe recomandările restaurantului beneficiază de o reducere de 10-15 la sută, chiar şi acum, când preţurile s-au modificat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt