Pompierii şi reprezentanţii de la Protecţia mediului spun că nu există niciun pericol pentru populaţie după explozia de la platforma Azomureş. În schimb, profesorul Silviu Gurlui avertizează că au fost condiţii meteo favorabile ca toţi compuşii chimici rezultaţi să rămână la sol şi recomandă să se facă măsurători pe o suprafaţa de 30 de kilometri de la focar spre vest, direcţia în care a bătut vântul.
O conductă a explodat în timpul operaţiunilor de repornire, după revizie, a unei instalaţii de amoniac. A avut loc şi un incendiu. În plină noapte, locuitorii din Târgu Mureş au fost treziţi de mesajele Ro-ALERT şi au filmat flăcări uriaşe şi o coloană de fum des, deasupra celui mai mare combinat de îngrăşăminte chimice din România.
"Cu datele pe care le am, la ora 1, la Târgu Mureş se pare că a fost şi o inversiune termică, ceea ce face ca toţi poluanţii de la sol să rămână la sol.
Apoi, vântul a bătut uşor spre vest, aşa că au fost condiţii favorabile ca ce a rezultat acolo să rămână în vecinătatea solului.