Caracatiţa stimulatoarelor cardiace

Caracatiţa stimulatoarelor cardiace

Ancheta în cazul cardiologului Dan Tesloianu a fost extinsă. Încă trei medici intră în hora acuzaţiilor cu privire la transplatul de stimulatoare cardiace prelevate de la cadavre. Iar procurorii au pus sechestru pe banii, locuinţele şi pe tablourile inculpaţilor.

Ancheta în cazul medicului Dan Tesloianu scoate la iveală o întreagă caracatiţă. Potrivit anchetatorilor, un alt medic cardiolog, un şef de secţie şi fostul manager al Spitalului Municipal din Iaşi ştiau despre practicile ilegale ale inculpatului. Ar fi încercat chiar să falsifice documente pentru a-l ajuta.

Fostul şef de clinică ar fi avizat ilegal un document prin care-şi dădea acceptul să fie sterilizate dispozitive medicale de unică folosinţă. Tot de abuz în serviciu este acuzat şi un medic cardiolog de la Spitalul Militar din Braşov.

În urma percheziţiilor, procurorii au pus sechestru pe aproximativ 100 de mii de euro găsiţi în casa lui Dan Tesloianu, dar şi pe sume de bani consistente găsite la ceilalţi trei suspecţi. Pe lângă bani, s-a pus sechestru pe mai multe tablouri, 7 terenuri şi mai multe locuinţe.

Acuzaţia cea mai gravă a procurorilor e că Tesloianu ar fi operat persoane care nu aveau nevoie de o intervenţie chirurgicală. I-ar fi indus în eroare cu privire la starea lor de sănătate şi le-ar fi pus diagnostice false care să justifice operaţiile. În plus, anchetatorii susţin că medicul era pe deplin conştient de riscurile utlizării dispozitivelor cardiace prelevate de la cadavre.

Acum, procuroii verifică inclusiv legătura dintre operaţii şi decesele survenite ulterior.

Medicul ieşean a fost reţinut pe 17 februarie. Timp de cinci ani ar fi efectuat peste 238 de operaţii în care ar fi folosit dispozitive medicale prelevate de la pacienţi decedaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt