Capitala va avea o nouă staţie de metrou la suprafaţă

Capitala va avea o nouă staţie de metrou la suprafaţă

Ministerul Transporturilor şi Metrorex au semnat un contract de finanţare pentru construcţia unei noi staţii de metrou la suprafaţă, între actuala staţie Berceni şi Şoseaua de Centură, informează Agerpres.

Proiectul urmează a fi finalizat în 4 ani şi 7 luni, iar valoarea contractului se ridică la aproape 215 milioane de lei, dintre care 180 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Programul vizează extinderea reţelei actuale de metrou prin construirea unei noi staţii supraterane la standarde europene şi îmbunătăţirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km, ceea ce va duce la creşterea numărului de călători transportaţi cu metroul şi, totodată, reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea oraşului ca urmare a implementării proiectului.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, acest proiect este în concordanţă cu strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a făcut obiectul mai multor analize, atât la nivelul Ministerului Transporturilor, cât şi la nivelul Consiliului General al Primăriei Capitalei, al Consiliului Judeţean Ilfov şi al Primăriei Sectorului 4. Aceste analize s-au concretizat în anul 2019, când a fost semnat protocolul pentru obiectivul de investiţii, încheiat între minister (în calitate de administrator), Metrorex (concedentul imobilului aferent obiectivului de investiţii) şi Primăria Sectorului 4, cu avizul Consiliului General al Primăriei Capitalei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt