Bugetul viitorului program "Women TechEU" va fi majorat la 10 milioane de euro

Bugetul viitorului program "Women TechEU" va fi majorat la 10 milioane de euro

Comisia Europeană a anunţat marţi rezultatele primei cereri de candidaturi din cadrul noului program-pilot "Women TechEU", care sprijină întreprinderile nou-înfiinţate în domeniul "deep tech" conduse de femei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În urma răspunsului foarte încurajator referitor la acest prim proiect-pilot, Comisia va reînnoi programul "Women TechEU" în 2022. Bugetul pentru următoarea cerere de propuneri va fi majorat la 10 milioane de euro, sumă care va finanţa aproximativ 130 de întreprinderi (faţă de 50 anul acesta). Cererea de propuneri va fi lansată în 2022.

Cererea de candidaturi este finanţată în cadrul programului de lucru Ecosistemele europene de inovare din cadrul programului Orizont Europa, programul UE pentru cercetare şi inovare.

"Women TechEU" este o iniţiativă nouă a Uniunii Europene. Schema oferă granturi, în valoare de 75.000 euro fiecare, pentru a sprijini etapele iniţiale ale procesului de inovare şi dezvoltarea întreprinderii. Aceasta oferă, de asemenea, mentorat şi îndrumare în cadrul programului Women Leadership al Consiliului European pentru Inovare (CEI), precum şi oportunităţi de colaborare în reţea la nivelul UE.

În urma evaluării efectuate de experţi independenţi, Comisia va sprijini un prim grup de 50 de întreprinderi conduse de femei din 15 ţări diferite. Peste 40 de întreprinderi îşi au sediul în statele membre ale UE, inclusiv o cincime provenind din ţările vizate de extinderea programului Orizont Europa. De asemenea, aproximativ o cincime îşi au sediul în ţări asociate la programul Orizont Europa.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt