Şefii de state care nu au fost invitaţi la funerariile Reginei

Şefii de state care nu au fost invitaţi la funerariile Reginei

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cel al Belarusului,Aleksandr Lukaşenko, şi liderul din Myanmar nu vor lua parte la funerariile Reginei Elisabeta a II-a. În schimb, Iranul va fi reprezentat doar la nivel de ambasador, potrivit unor surse BBC.

Invitaţiile au fost trimise la sfârşitul săptămânii trecute liderilor din ţările cu care Marea Britanie are relaţii diplomatice. Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi.

Slujba de înmormântare va avea loc pe 19 septembrie. Până luni, sicriul cu trupul neînsufleţie al Reginei va rămâne în Westminster Hall, apoi va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey.

La înmormântarea Reginei sunt aşteptaţi 500 de demnitari din toată lumea. Şefilor de stat care vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta li s-a transmis că nu îşi vor putea folosi maşinile oficiale pentru a ajunge la Westminster Abbey, iar deplasarea se va face cu autocare. Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi să se adune pe străzile capitalei în timpul funeraliilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt