Se schimbă regulile RCA

Se schimbă regulile RCA

Noi reguli pentru conducătorii auto. Constatările amiabile vor putea fi făcute electronic, printr-o aplicaţie. În acest fel şoferii implicaţi în tamponări sau accidente uşoare vor putea completa formularele direct de pe telefon. Şi nu este singura modificare. Oamenii vor putea cumpăra poliţele RCA la preţuri diferite chiar şi de la acelaşi asigurator.

După falimentul City Insurannce, când preţurile poliţellor RCA au expoladat, acum la mai bine de un, lucrurile pe piaţa asigurărilor încep să se liniştească. Din 10 septembrie poliţele RCA funcţionează după reguli noi.

Una dintre cele mai importante modificări este legată de întelegerea amiabila. Conducători auto care sunt implicaţi în accidente uşoare vor putea completa mai rapid formularul - online printr-o aplicaţie. Aplicaţia este încă în testare şi va fi disponibilă din 15 octombrie.

De asemenea, se schimbă şi regulile legate de maşina oferită la schimb pe perioada reparaţiei. Până acum în legea RCA se menţiona ca păgubitul beneficiază de o despăgubire pentru perioada în care acesta nu işi poate folosi maşina. Noul regulament este de acum mai simplu. Păgubitul va beneficia de o maşină la schimb pusă la dispozitie de service. Care va fi plătită atât de poliţa RCA, cât şi de şoferul vinovat. În plus, în următoarea perioadă am putea să vedem şi scăderi de preţuri la RCA.

Practic, acestea vor fi mai ieftine dacă sunt cumpărate online şi nu prin brokeri sau asigurător. Reducerile însă, nu vor fi foarte mari. Specialiştii le estimează undeva la 10%. În România există peste 7 milioane de poliţe RCA.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt