Pălărie, USR: Deja sunt voci care spun că legile Educaţiei trebuie retrase

Pălărie, USR: Deja sunt voci care spun că legile Educaţiei trebuie retrase

Ministerul Educaţiei s-a izolat de societate prin modul în care a gestionat pachetul de legi noi ale educaţiei, a declarat la Prima News senatorul USR Ştefan Pălărie.

„Noi încă avem această ultimă linie defensivă, dezbaterea parlamentară. Pentru a face un test de bun-simţ am trimis chiar în ultima zi un amendament să vedem, ca un test, dacă cineva îl bagă în seamă. Faptul că nici cele mai succinte atenţionări nu au fost luate în considerare, ne arată că tot planul acesta e o formă de izolare totală a ministerului faţă de societate. Deja sunt voci care spun că trebuie retrase şi modificate substanţial legile, sunt unele prevederi cu caracter discriminator”, a spus senatorul.

Nici sindicatele din învăţământul superior nu sunt mulţumite de forma legilor Educaţiei.

„Noi cei din învăţământul superior ar trebui să beneficiem de aceleaşi drepturi, de cele două salarii când ieşim la pensie

ideea că sunt salarii mari în învăţământul superior e adevărată pentru profesori, nu şi pentru restul, unii ies de pe alte posturi, plătite mai prost, de conferenţiar. Salariul unui profesor de liceu cu gradul întâi se intersectează cu cel al unui conferenţiar universitar”, a explicat Anton Hadăr, preşedintele sindicatului Alma Mater.

El nu este de acord nici cu sancţionarea unei întregi universităţi pentru greşelile rectorilor.

„Ce vină au restul de angajaţi şi universitatea dacă un rector a făcut greşeli? De ce trebuie depunctată financiar universitatea?Rezolvarea problemelor din educaţie se face cu bani mulţi, tot ce s-a distrus înn 30 de ani în educaţie trebuie refăcut, dar e nevoie de un efort uriaş. Doamna ministru Deca va răspunde pentru acest proiect de lege. Doammna ministru nu înţelege că un asistent universitar nu e un asistent care face injecţii, ci e un cadru didactic cu doctorat”, a subliniat Hadăr.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt