Viitoarele legi ale educaţiei trebuie să ofere stabilitate sistemului de învăţământ pentru un ciclu întreg, a declarat la Prima News preşedintele Federaţiei Părinţilor, Iulian Cristache.
„Avem nevoie de o lege asumată de absolut toate partidele ca să ne asigurăm că va fi respectată de toţi, cel puţin un ciclu, de la clasa pregătitoare, la clasa a douăsprezecea”, a precizat Cristache. El consideră că nu mai era nevoie să fie în dezbatere publică aceste legi, pentru că deja au fost dezbătute pe vremea fostului ministru.
Una dintre problemele care trebuie rezolvate este aceea a materiei care ar trebui predate în aproximativ 180 de zile de şcoală, dar care sunt, de fapt, în jur de 150 de zile din cauza diverselor sărbători şi săptămâni altfel, a spus Cristache.
În aceeaşi idee, liderul federaţiei nu este de acord cu începerera anului şcolar cu o săptămână mai târziu, aşa cum au cerut hotelierii, pentru a avea clienţi o perioadă mai lungă.
Vlad Ştefan, avocat şi fost preşedinte al Consiliului Elevilor a declarat că trebuie să fie stabilă structura anului şcolar.
„Pe mine mă interesează ca structura anului şcolar să fie stabilă. Faptul că se fac amendamente an de ani şi tot felul de discuţii care nu-şi au locul ignoră principiul de bază al şcolii – binele suprem al copilului. Toate astea fac ca programul România Educată să ajungă să nu mai aibă niciun fel de legitimitate”, a adăugat avocatul.