Leagăne periculoase în parcuri

Leagăne periculoase în parcuri

O banală joacă în parc s-a terminat la spital pentru mai mulţi copii din Bistriţa. Nu s-ar fi intamplat însă aşa dacă părinţii nu i-ar fi lăsat nesupravegheaţi şi nu le-ar fi permis să folosească leagănele destinate copiilor cu dizabilităţi. Pentru că situaţia se repeta, autorităţile locale au fost nevoite să sigileze leagănele respective până când vor găsi o soluţie. În ultima vreme, în tot mai multe parcuri din Romania, au fost amenajate, în locurile de joacă, astfel de leagăne, care pot fi periculoase pentru copiii obisnuiti cu cele normale.

Cei doi copii din Bistriţa, o fetiţă de 6 ani şi un băieţel de 8, s-au jucat pe leagănele speciale şi s-au ales cu fracturi la picioare. Nu e de mirare, pentru că, aceste leagăne au altă structură. Curioşi, copiii s-au aventurat la joacă fără să îşi dea seama de pericol. Ambii au ajuns în gips.

Autorităţile cunosc problema leagănelor periculoase, dar spun că părinţii sunt responsabili să îşi supraveghjeze şi protejeze copiii. Primăria trebuie acum să găsească soluţii pentru ca nimeni să nu mai aibă de suferit.

Nu doar la Bistriţa există astfel de leagăne, ci şi în alte parcuri din ţară. Iar unii părinţi le folosesc, deşi copiii lor nu au dizabilităţi.

Părinţii sunt sfătuiţi de specialişti să le explice celor mici că leagănele speciale pot fi periculoase. Iar dacă aceştia sunt totuşi curioşi şi vor să le folosească, e important să fie supravegheati când le încearcă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt