Grevă şi nu prea! O treime dintre profesori au predat

Grevă şi nu prea! O treime dintre profesori au predat

Au fost însă şi profesori care au predat. Unii nu sunt membri de sindicat, alţii nu au vrut să ia parte la grevă. În Timiş, de exemplu, în zeci de şcoli, cadrele didactice au intrat la clasă. Sunt, cei mai mulţi, învăţători şi spun că, deşi îi susţin pe grevişti, au simţit că trebuie să fie alături şi de copii. De altfel, în multe locuri, elevii sunt în săptămâna verde, iar profesorii au ţinut să îi cheme la activităţile programate deja sau la pregătirea pentru examenele naţionale.

În judeţul Timis au fost în grevă generală 3.600 de angajaţi din învăţământ, doar jumătate din total. În cel puţin 30 de şcoli s-au ţinut cursuri şi s-a respectat orarul. Una dintre acestea este Colegiul Naţional Bănăţean. Încă de la prima oră, conducerea şcolii a făcut un inventar al profesorilor care au venit la şcoală. Au fost întocmite liste cu cei care participă la grevă şi cu cei care au decis să intre la clase. La o altă şcoală din oraş, mai mulţi învăţători au predat ca într-o zi normală.

Şi în Bucureşti au existat şcoli unde unii profesori i-au chemat pe pe copii la ore, mai ales că o parte din ei sunt în săptămâna verde. Aproape 30% dintre cadrele didactice nu au luat parte la grevă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt