Studenţii ieşeni au creat o reţetă unică de bere chiar în laboratorul facultăţii. Ingredientul lor secret este…ghimbirul. Băutura rezultată are deocamdată un scop didactic. În viitor însă ea va fi comercializată chiar în magazinul din interiorul universităţii de Ştiinţe Agricole.
Berea artizanală câştigă tot mai mult teren în ultimii ani chiar şi în România. Aşa că studenţii Facultăţii de Agricultură din Iaşi au profitat de noua tendinţă şi au creat şi ei propria bere. Cu ghimbir.
Atelierul se află chiar în incinta universităţii şi a fost dotat complet în urma unui proiect care a luat naştere în urmă cu mai mulţi ani. Tot procesul de producţie este asistat îndeaproape de studenţi.
Berea cu ghimbir a fost creată după ce fiecare student a propus o reţetă proprie.
Primele butoaie de bere sunt deja gata, iar produsul va putea fi cumpărat în curând de la magazinul Universităţii alături de alte produse precum carne, lapte, legume, fructe sau vin.