Anul şcolar debutează cu echipe mobile de vaccinare şi fără măşti textile. Ce trebuie să ştie elevii şi părinţii despre începerea şcolii
Şcolile vor deveni punctul central al următoarei etape a campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.
Şcolile vor deveni punctul central al următoarei etape a campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.
Măştile textile vor fi interzise în şcoli şi universităţi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
În doar trei săptămâni începe noul an şcolar, cu prezenţă fizică, după un an atipic, însă autorităţile nu pot garanta că unităţile de învăţământ sunt spaţii sigure.
În doar trei săptămâni începe noul an şcolar, cu prezenţă fizică, după un an atipic, însă autorităţile nu pot garanta că unităţile de învăţământ sunt spaţii sigure.
Părinţii vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă îşi vaccinează sau nu copiii.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că pragul de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de 6 la o mie de locuitori se va aplica doar în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ, nu tuturor activităţilor economice.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declară că profesorii care nu sunt vaccinaţi nu vor fi obligaţi să plătească testele, el explicând că "orice cetăţean al acestei ţări are dreptul să fie testat fără să plătească în momentul în care acuză cele mai mici simptome specifice".
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că autorităţile iau în discuţie posibilitatea ca şi în localităţile cu rate de infectare de peste 6 la mie copiii de creşă şi cei de grădiniţă să poată merge la unităţile şcolare, atâta vreme cât localitatea nu intră în caranti.
Cu doar 3 săptămâni înainte de începerea anului şcolar… sunt încă sute de şcoli din România în care elevii învaţă în condiţii greu de imaginat.
Profesorul Alexandru Rafila a spus vineri seara la Digi24 că şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi.
E oficial.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că profesorii care nu s-au vaccinat şi nici nu se testează împotriva COVID-19, nu vor mai veni la şcoală atunci când incidenţa îmbolnăvirilor de Covid-19 trece de şase la mie.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat vineri că se menţine obligativitatea purtării măştii în interiorul unităţilor de învăţământ pentru copiii în vârstă de peste 6 ani şi că este de preferat ca activităţile sportive să se desfăşoare în spaţii deschise.
Premierul Florin Cîţu are vineri o şedinţă de lucru pe tema vaccinării copiilor, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţio.
O profesoară din Botoşani a fost prinsă în timp ce încerca să ajute un candidat la Bacalaureat cu rezolvarea subiectelor.
Inventivitatea elevilor nu are limite, dar îi costă.
Poliţiştii din Braşov au deschis o anchetă şi fac verificări după ce pe internet au apărut fotografii cu subiectele la anatomie, existând suspiciunea că acestea au fost realizate în timpul desfăşurării probei din cadrul examenului de bacalaureat.
Zeci de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă din examenul de Bacalaureat după ce ar fi copiat rezolvările subiectelor de pe Facebook.
Oficialii din sănătate şi experţii medicali americani este aşteptat să recomande că cei mai mulţi americani eligibili spre a fi vaccinaţi anti-Covid ar trebui să primească o doză suplimentară la opt luni după cea de-a doua doză, potrivit unor surse citate de nbcnews.
Deşi cei mai mulţi elevi vor să aibă doar libertate în vacanţa de vară, copiii din Focsani sunt initiaţi în tainele picturii la biblioteca din oraş şi nu le pare deloc rău.
Pe cât de mult strălucesc în pasiunea pe care o au, pe atât de puţin îi ajută statul român.
Absolvenţii clasei a douăsprezecea care au picat bacul în vară, fac acum o a doua încercare.
A reînceput examenul maturităţii.