1,9 milioane de elevi, înapoi în bănci

1,9 milioane de elevi, înapoi în bănci

Aproape 1 milion 900 de mii de copii s-au întors astăzi la cursuri după o lună de vacanţă. Este vorba despre cei din grădiniţe, ciclul primar şi cei din localităţile care au o rată de incidenţă mai mică de 1 la mie. Pentru cei mici a fost bucuria revederii cu învăţătorii şi colegii, pentru adulţi există însă şi un motiv de temere. Ministerul Educaţiei a anunţat că s-au luat toate măsurile pentru siguranţa elevilor. Ca si până acum, există circuite de intrare şi de ieşire din clase, copiii au la dispozitie dezinfectant şi vor purta mască dacă au mai mult de 5 ani şi totodată, la intrarea în unitatea de învăţământ ei vor fi termometrizaţi.

Cu ghiozdanul în spate, cu temele făcute şi plină de energie - aşa a intrat Ilinca pe poarta şcolii.

La aceasta şcoală din Bucureşti cei mici au venit dis de dimineata, iar cand a sunat clopotelul, erau deja în clase.

Emoţionaţi - mai ceva ca în prima zi de şcoală, părinţii s-au desprins cu greu de cei mici.

Astăzi s-au intors in banci copiii de gradinita, elevii din clasele primare si cei din scolile speciale - in toata tara,
indiferent de rata de infectare, iar de luni, 10 mai, vor incepe scoala fizic si cei din clasele terminale.

La această şcoală din Galaţi, cei mici au avut parte de o surpriză…colorată.

A fost bucurie la revederea cu colegii şi la Cluj Napoca.

Ore online vor face elevii din localitatile aflate în scenariul 2, unde incidenta cu covid 19 depasese un caz la mia de locuitori, insa si aici, gradinitele, scolile primare si clasele terminale vor functiona fizic. In toata tara, 1.800 de localitati se afla în primul scenariu - in care toti elevii merg la şcoală, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 caz la mia de locuitori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt