Scandal pe taxa de solidaritate

Scandal pe taxa de solidaritate

Fiscul ia la bani mărunţi toate companiile din energie. Printre ele şi OMV Petrom, firma care a anunţat că nu va plăti statului taxa de solidaritate impusă de acesta. Vă reamintesc: guvernul doreşte supra-impozitarea jucătorilor din această piaţă, după ce companiile de profil au realizat profituri uriaşe pe fondul creşterii explozive a preţului energiei.

Iar răspunsul la această întrebare, Fiscul îl va afla în maximum 2 săptămâni, dă asigurări preşedintele ANAF. De cealaltă parte, compania cu acţionariat majoritar austriac susţine într-un comunicat că nu îndeplineşte condiţiile pentru a se încadra la plata noului impozit impus de statul român.

Disputa va fi tranşată în urma unei verificări riguroase a inspectorilor ANAF. Iar analiştii economici spun că statul are toate pârghiile pentru a colecta sumele suplimentare.

Termenul până la care companiile din energie trebuie să declare şi să facă plata contribuţiei de solidaritate este 25 iunie. Statul român estimează că în urma acestei taxe de solidaritate va aduce la buget un venit sumplimentar de 3,9 miliarde de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt