Sănătatea a ieşit în stradă

Sănătatea a ieşit în stradă

Au fost proteste în toată ţara în rândul angajaţilor din sănătate. Personalul auxiliar şi cel TESA a ieşit în stradă din cauza sporurilor care, spun ei, nu sunt actualizate la salariile din prezent. În timp ce aceştia îşi strigau nemulţumirea, Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care le-a mărit salariile. Multe alte revendicări au rămas, însă, nerezolvate, iar angajaţii din spitale ameninţă cu greva generală.

Nemulţumiţi de veniturile din sistem, asistenţii medicali, infirmierele, îngrijitoarele şi brancardierii au ieşit în stradă în Capitală. În timp ce sindicaliştii erau în stradă, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care salariile angajaţilor din sistemul sanitar cresc la nivelul din 2022 a grilei, începând cu luna aceasta.

Sindicaliştii au stat şi la masa negocierilor cu Executivul, care le-a transmis, însă, că nu sunt bani pentru restul revendicărilor. La Bucureşti s-au adunat oameni din toată ţara. Dis-de-dimineaţă, mai multe autocare au plecat pline de la Galaţi.

Corina este infirmieră la sectia de ortopedie de 10 ani şi câştigă lunar 3200 de lei cu tot cu indemnizatia de hrana. Femeia se plange si de conditiile de lucru. Gabriela e asistentă de 36 de ani, din care 23 i-a dedicat pacienţilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgente.

Prin plecarea la protestul din Bucuresti, sanitarii galateni speră să convingă guvernantii să-i asculte. Oamenii spun că, daca pana pe 15 iunie nu se rezolva nimic, urmeaza o greva de avertisment, iar apoi se intra in greva generala.

foto: facebook.com/solidaritatea.sanitara

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt