Canicula cumplită din perioada codului roşu a luat mai multe vieţi

Canicula cumplită din perioada codului roşu a luat mai multe vieţi

Nouă decese au fost înregistrate în ţară din cauza hipertermiei, în perioada codului roşu de caniculă, cele mai numeroase fiind în Botoşani.

Din cele nouă decese generate de hipertermie, două au fost în Bucureşti, în zilele de 16 şi 18 iulie.

Cele mai multe decese, patru, au fost consemnate în judeţul Botoşani, două dintre acestea producându-se în 16 iulie, un altul în 15 iulie şi unul în 17 iulie.
”Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu  nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite. Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură. În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puţin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură. Practic se pierde capacitatea de  termoreglare. Creierul îşi pierde capacitatea de a regla temperatura corpului  şi dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase. De fapt nu este o boală infecţioasă, ci cazurile acestea sunt cazuri de hipertermie, asemănătoare unor insolaţii, dar care afectează pacienţii în vârstă”, a declarat Simin Aysel Florescu, la Medika TV, citată de news.ro.
Tratamentul pentru aceste manifestări nu este antibioticul,a atras atenţia medicul.

 

Afla mai multe despredecesecaniculahipertermie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt