SĂNĂTATE CU STIL, sâmbătă, ora 11, la PRIMA TV - Prima News

SĂNĂTATE CU STIL, sâmbătă, ora 11, la PRIMA TV

Un diagnostic precum cancerul este întotdeauna o traumă. Vestea implică un amalgam de emoții, de la șoc și disperare, la speranță și optimism. Acceptarea tratamentului este primul pas, iar în asta un rol important îl joacă relația dintre medicul curant și pacientă. Uneori, de empatia și colaborarea dintre cei doi depinde inclusiv succesul terapiei.

Diagnosticul de cancer la sân este, aproape fără excepție, un moment traumatizant. Modul în care medicul comunică și relaționează cu pacienta în acest moment dificil poate fi decisiv pentru psihicul acesteia pe tot parcursul tratamentului.

De asemenea, pacientele trebuie să conștientizeze că lupta cu boala este una lentă și apăsătoare, iar terapia nu va avea rezultate imediate. Efectele adverse, stările de rău și căderile de moral sunt normale, dar ele trebuie acceptate ca parte a procesului de vindecare.

Mai multe despre gestionarea relației dintre pacienții oncologici și medicul curant, aflați dintr-o nouă ediție ,,Sănătate cu Stil”, sâmbătă, de la ora 11.00, la Prima TV.

Total
0
Shares
Total
0
Share