Rușii evacuează civilii din Herson - Prima News

Rușii evacuează civilii din Herson

Rusia a început evacuarea civililor din Herson. Autoritățile pro-moscovite din regiune maschează fuga sub recomandarea insistentă ca locuitorii provicinciei să părăsească regiunea pentru o călătorie de odihnă în interiorul Federației. De cealaltă parte, Kievul susține că în ultima lună a eliberat 600 de localități de sub ocupația rusească.

Contraofensiva ucraineană își continuă avansul în teritoriile ocupate. Doar în Herson, trupele Kievului au eliberat 75 de localități. Panica s-a instalat în rapid în rândul rușilor. În urmă cu 24 de ore, șeful administrației civile din regiune a cerut Moscovei să ordone evacuarea civililor.

Nici pe linia frontului nu stau mai bine pentru ruși. Dezertorii dau adevărata dimensiune a dezastrului campaniei din Ucraina.

Pavel Filatyev a dezertat dintr o unitate de parașutiști încă din vară. Acum a ajuns în Franța unde ține un jurnal online unde face dezvăluiri despre războiul din Ucraina.

Imagini incredibile răzbat însă și din taberele în care sunt pregătiți proaspeții recruți. În Cecenia, acestora li se spune că pornesc un război sfânt împotriva Satanei și a comunității LGBT.

În total, în ultima lună 600 de localități cucerite de ruși au fost eliberate de ucraineni. În multe locuri, autoritățile descoperă urmele atrocităților comise de ocupanți.

Contraofensiva ucraineană întâmpină însă un obstacol pe care puțini îl anticipau. Elon Musk nu mai este dispus să subvenționeze furnizarea de internet prin satelit pentru armata Kievului. Miliardarul cere Pentagonului să preia plata serviciilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share