România scade cu un oraș în fiecare an - Prima News

România scade cu un oraș în fiecare an

România scade cu un oraș pe an. Iar previziunile nu sunt optimiste. Sunt cifre oficiale ale Institutului Național de Statistică. Datele confirmă agravarea constantă a problemei demografice. S-au născut cu 3.000 de copii mai puțini anul acesta față de anul trecut. Și vorbim doar de primele opt luni. Dacă ne uităm mai departe, vedem că anul trecut era deja campion, cu cele mai puține nașteri din 1930 și până în prezent.

Ana face parte din treimea optimistă a cuplurilor din România. Are 41 de ani, lucrează într-o multinațională și are 4 copii. Cel mai mare, de 12 ani, iar cel mai mic, un an. Nu este ușor, spune Ana, dar nu regretă decizia.

Puține femei au acest curaj. Iar asta se vede cel mai bine în maternități. Pandemia a accentuat teama de a avea copii. Pe de alta parte, sociologii dau vina și pe exodul românilor. O catastrofă care se adaugă la nivelul de trai tot mai scăzut și la stresul cotidian.

Doar unul dintre trei români e născut după 1990. Restul au peste 30 de ani. Așadar, România are o populatie îmbatrănită, bolnavă, cu probleme financiare și fara speranțe.

Total
0
Shares
Total
1
Share