Reprezentanții UE au ajuns la Kiev - Prima News

Reprezentanții UE au ajuns la Kiev

Zeci de oficiali europeni au ajuns la Kiev pentru summitul UE – Ucraina. Printre ei și președintele Comisiei Europene care a reiterat sprijinul pentru Ucraina . Tuturor participanților la eveniment li s-a impus un dress code strict. Aceștia au fost sfătuiți să poarte ținute obișnuite de afaceri și nicidecum ,,verde, kaki sau culori tari”. Înaintea discuțiilor, Zelenski și von der Leyen au făcut un schimb simbolic de steaguri.

Sancțiunile impuse Federației Ruse până acum nu au determinat Moscova să oprească războiul din Ucraina. Ca atare, Zelenski cere noi sancțiuni.

Între timp, Austria a anunțat că a expulzat patru dipomați ruși, acuzați de spionaj. În schimb, Rusia a încetat eliberarea de pașapoarte cu o valabilitate de 10 ani. Măsura este parte din recentele modificări în legislație, care ar permite părăsirea țării doar cu o programare prealabilă. Toatea astea, în timp ce Rusia ar căuta să pună capăt conflictului, spune Lavrov.

În ciuda acestor declarații, ministrul rus de Externe a vorbit chiar și despre următoarea posibilă țintă, Republica Moldova.

Pe câmpul de luptă bătăliile continuă iar civilii sunt victime. După ce rușii au lansat o rachetă asupra unul bloc de locuințe din Kramatorsk, cel puțin 2 oameni au murit iar alți 21 au fost răniți. De pe câmpul de luptă au apărut și imagini care surprind un asalt al forțelor ucrainene asupra grupării Wagner.

Imaginile arată momentul în care soldații ucraineni ai unei brigăzi de asalt au atacat pozițiile mercenarilor Wagner de lângă Bahmut. Ucrainenii au folosit o dronă, care arăta pozițiile mercenarilor. Doar în ultimele 3 zile, în direcția Bahmut, invadatorii au numărat 500 de victime dintre militarii lor, atât răniți, cât și uciși. Trupele ruse nu au reușit să preia controlul asupra rutei Chasov Yar-Bahmut, ultimul obiectiv strategic rămas necucerit în Bahmut.

foto: facebook.com/zelenskiy.official

Total
0
Shares
Total
0
Share