Prețul carburanților a explodat - Prima News

Prețul carburanților a explodat

Benzina și motorina vor deveni în curând un lux pentru șoferii din România. Prețurile carburanților au explodat.
Un litru de motorină se apropie de 8 lei…la pompă… la fel se întâmplă și la benzină. Analiștii economici spun că mai e puțin până când va atinge acest prag iar în două luni sunt preconizate scumpiri fără precedent la toate produsele!

În urmă cu un an un litru de benzină sau de motorină costa în jur de cinci lei. Acum însă, pentru un plin de 50 de litri trebuie să scoatem din buzunar cel puțin 350 de lei.

Cu cât petrolul se scumpește cu atât vor crește și prețurile la carburanți, susțin analiștii economici.

Președintele Asociației Benzinarilor Independeți spune că un litru de motorină ar trebui să fie maximum șase lei dacă ne raportăm la salariile din România. Toate aceste creșteri ale prețurilor afectează grav economia țării.

Prețurile au explodat în mai multe domenii, iar Ministrul Agriculturii cere acum ca prețurile la alimente să fie plafonate urgent.

Între prețul de la raft și cel produs de fermier există o diferență între 30 și 60 de procente. De exemplu, din fabrică o pâine pleacă cu prețul de maximum 1 leu și 30 de bani și ajunge la raft cu un preț de 2 lei și 20 de bani.
Până atunci însă, creșterea prețurilor îi afectează direct pe fermierii care nu mai reușesc să își vândă marfa.

Dragoș Frumosu, președintele sindicatelor din industria alimetară, va dezbate pe larg acest subiect duminică la ora 10 la Ora de Profit de la Prima Tv.

Total
0
Shares
Total
0
Share