Peste 4500 de accidente rutiere s-au produs în 2022 în România

Peste 4500 de accidente rutiere s-au produs în 2022 în România

1574 de oameni au murit în 2022 pe şoselele din România. Numărul accidentelor din 2022 este mai mic faţă de 2021. Cu toate acestea, bilanţul este dramatic. Peste 4000 de accidente rutiere grave au avut loc. Poliţiştii spun că, de cele mai multe ori, şoferii nu le-au dat prioritate pietonilor şi nici nu au respectat limita de viteză. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Cele mai multe accidente în Bucureşti, 426. În urma acestora au murit 46 de oameni şi alţi 391 au fost grav răniţi. Pe locul 2 se află Clujul cu 193 de accidente, 39 de morţi şi 170 de răniţi. Judeţul cu cele mai puţine accidente este Tulcea. Mai exact, 39. Doar 20 de persoane au murti şi 28 au avut nevoie de îngriji medicale.

În luna iulie a acestui an a avut loc un accident extrem de grav în judeţul Vaslui, comuna Popeni. Şoferul unei maşini în care se aflau 12 persoane conducea cu viteză şi a încercat să evite o căruiţă. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un tir care circula regulamentar.

Un alt accident care a şocat o ţară întreagă a avut loc pe bulevardul Laminorului din Bucureşti. Un poliţist circula cu viteză şi a lovit două fetite pe trecerea de pietoni. În ciuda celor întâmplate, şoferul este şi acum liber.

Pe data de 17 decembrie un accident îngrozitor a lăsat mutilată pe viaţă o tânără de 15 ani.Fata a rămas fără mâini după ce autocarul în care se afla s-a răsturnat la intrarea în Paşcani. Alţi trei copii au ajuns şi ei la spital. Cu toţii făceau parte dintr-un ansamblu artistic care mergea în Ialomiţa, pentru un festival. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Pe data de 23 decemebrie un autocar cu 48 de turişti greci s-a zdrobit la intrarea în Pasajul Unirii. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 24 au fost transportate la spital, o parte în stare gravă. Din cauza impactului, plafonul autocarului a fost complet distrus şi geamurile s-au spart. A fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a extrage 4 victime.

Poliţiştii spun că 19 la sută dintre accidente au avut la baza indisciplina pietonală, iar 18%, viteza.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt