Peste 25.500 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, la datorie în perioada Crăciunului

Peste 25.500 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, la datorie în perioada Crăciunului

Peste 25.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost la datorie în perioada Crăciunului, pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor evenimente nedorite.

"Pe parcursul celor trei zile, la nivel naţional, poliţiştii rutieri au acţionat pe traseele cele mai aglomerate pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 765 permise de conducere şi au fost retrase 221 certificate de înmatriculare", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni, AGERPRES.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat 2.384 infracţiuni, fiind aplicate 14.787 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.975.317 lei.

"În acest weekend, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au fost angrenate şi în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru 172 de manifestaţii publice, dintre care o manifestaţie sportivă, 39 manifestaţii culturale şi două manifestaţii de protest. În urma acestor activităţi, nu au fost înregistrate evenimente deosebite", arată sursa citată.

Pompierii militari au acţionat în cazul a 4.059 situaţii de urgenţă, dintre care 234 intervenţii pentru stingerea incendiilor, precum şi 3.183 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt