Pensiuni goale de sărbători. Ce aduce anul nou? - Prima News

Pensiuni goale de sărbători. Ce aduce anul nou?

Cod galben de ninsoare la Brasov, 21 noiembrie 2020. Inquam Photos / Alex Nicodim

Primul Crăciun în pandemie golește pensiunile din stațiunile cu tradiție în petrecerile tradiționale din perioada de iarnă. Căutată pentru liniștea, aerul benefic și apele sărate, dar și pentru mesele îmbelșugate cu bucate tradiționale, stațiunea balneoclimaterică este pustie în această perioadă. pensiuni

Forfota de altădată din Sărata Monteoru a fost înlocuită de o tăcere apăsătoare. În pensiuni, teama falimentului a luat locul veseliei și pregătirilor de altădată. Turiștii lipsesc, iar puținele rezervări care au fost făcute din timpul verii au fost anulate. 

”Sărbătorile vor fi triste. Anul acesta, cu legislația în vigoare, practic noi, ca și  pensiune turistică, cu restaurant, nu avem clienți. Turiștii știu că nu pot petrece, nu se pot distra, nu au voie la un program prelungit. La ora 23.00 trebuie să închidem programul și să trimitem clienții în cameră. La mese distanțare fizică. Maximum șase persoane.

Ori turiștii vin să se relaxeze, să socializeze, iar acum nu pot face asta din cauza restricțiilor. Niciun turist nu-și dorește să petreacă sărbătorile astfel. Luna decembrie era o lună foarte aglomerată și foarte frumoasă în același timp. Aveam petreceri din partea firmelor. Aveam petreceri tematice, cu tăierea porcului, cu Moș Cărciun, ofeream cadouri de Crăciun. Acum e pustiu”, a mărturisit Alina Udroiu, proprietar pensiune.

Turismul este omorât de restricțiile impuse în această perioadă și mai ales de relulile se pot schimba de la o zi la alta. Total
0
Shares
Total
0
Share