Pensiuni goale de sărbători. Ce aduce anul nou?

Pensiuni goale de sărbători. Ce aduce anul nou?

Primul Crăciun în pandemie goleşte pensiunile din staţiunile cu tradiţie în petrecerile tradiţionale din perioada de iarnă. Căutată pentru liniştea, aerul benefic şi apele sărate, dar şi pentru mesele îmbelşugate cu bucate tradiţionale, staţiunea balneoclimaterică este pustie în această perioadă. pensiuni

Forfota de altădată din Sărata Monteoru a fost înlocuită de o tăcere apăsătoare. În pensiuni, teama falimentului a luat locul veseliei şi pregătirilor de altădată. Turiştii lipsesc, iar puţinele rezervări care au fost făcute din timpul verii au fost anulate.

”Sărbătorile vor fi triste. Anul acesta, cu legislaţia în vigoare, practic noi, ca şi pensiune turistică, cu restaurant, nu avem clienţi. Turiştii ştiu că nu pot petrece, nu se pot distra, nu au voie la un program prelungit. La ora 23.00 trebuie să închidem programul şi să trimitem clienţii în cameră. La mese distanţare fizică. Maximum şase persoane.

Ori turiştii vin să se relaxeze, să socializeze, iar acum nu pot face asta din cauza restricţiilor. Niciun turist nu-şi doreşte să petreacă sărbătorile astfel. Luna decembrie era o lună foarte aglomerată şi foarte frumoasă în acelaşi timp. Aveam petreceri din partea firmelor. Aveam petreceri tematice, cu tăierea porcului, cu Moş Cărciun, ofeream cadouri de Crăciun. Acum e pustiu”, a mărturisit Alina Udroiu, proprietar pensiune.

Turismul este omorât de restricţiile impuse în această perioadă şi mai ales de relulile se pot schimba de la o zi la alta. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt