Parfumuri de lux cu ingrediente toxice

Parfumuri de lux cu ingrediente toxice

Parfumurile pe care le folosim zi de zi şi care ne aduc prospeţime şi o stare de bine pot fi şi periculoase. Multe conţin chimicale nocive, de la arome şi până la conservanţi. Zilele acestea, sute de parfumuri au fost retrase de la vânzare de Protecţia Consumatorului, după ce s-a descoperit că aveau în compoziţie o substanţă care provoacă infertilitate. Deşi ingredientul este interzis în Uniunea Europeană, unii producători continuă să-l utilizeze. Amenda se ridică la peste 30.000 de lei, iar un magazin a fost închis. Verificările continuă şi pentru alte produse cosmetice.

Parfumurile, de lux, se vindeau în cele mai exclusiviste magazine din Bucureşti. Preţul unei sticluţe de 100 de ml începea de la 800 de lei. Un preţ mult prea mare pe care clienţii il plăteau fără să ştie că aceste parfumuri aveau în compoziţie substanţe foarte periculoase. Substanţa numită Butylphenyl Methylpropional sau lilial este un compus chimic folosit des ca parfum în produsele cosmetice.

Studiile au arătat că ingredientul este foarte periculos. Pe lângă iritaţiile grave la nivelul pielii are impact şi asupra infertilităţii. Substanţa toxică este interzisă în Uniunea Europeană.

Protecţia Consumatorului a descoperit sute de produse cosmetice care aveau în compoziţie ingrediente toxice. Inspectorii au amendat producătorii cu peste 30.000 de lei, iar două magazine care vindeau aceste parfumuri au fost închise. Specialiştii ne recomandă să fim foarte atenţi ce cosmetice cumpărăm şi de unde.

Fie că folosim parfum, rujuri, farduri, creme sau loţiuni, cosmeticele sunt produsele cu cele mai multe ingrediente toxice. În topul chimicalelor sunt parabenii, care provoacă schimbări hormonale şi chiar cancer de sân. Uniunea Europeană a interzis parabenii încă din 2012.

Ca să fim siguri că un produs cosmetic este de o calitate bună, lista ingredientelor trebuie să fie cât mai mică şi obligatoriu în limba română. Atenţie şi la ţara de provenienţă, dar şi la data de expirare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt