Parfumuri de lux cu ingrediente toxice - Prima News

Parfumuri de lux cu ingrediente toxice

Parfumurile pe care le folosim zi de zi și care ne aduc prospețime și o stare de bine pot fi și periculoase. Multe conțin chimicale nocive, de la arome și până la conservanți. Zilele acestea, sute de parfumuri au fost retrase de la vânzare de Protecția Consumatorului, după ce s-a descoperit că aveau în compoziție o substanță care provoacă infertilitate. Deși ingredientul este interzis în Uniunea Europeană, unii producători continuă să-l utilizeze. Amenda se ridică la peste 30.000 de lei, iar un magazin a fost închis. Verificările continuă și pentru alte produse cosmetice.

Parfumurile, de lux, se vindeau în cele mai exclusiviste magazine din București. Prețul unei sticluțe de 100 de ml începea de la 800 de lei. Un preț mult prea mare pe care clienții il plăteau fără să știe că aceste parfumuri aveau în compoziție substanțe foarte periculoase. Substanța numită Butylphenyl Methylpropional sau lilial este un compus chimic folosit des ca parfum în produsele cosmetice.

Studiile au arătat că ingredientul este foarte periculos. Pe lângă iritațiile grave la nivelul pielii are impact și asupra infertilității. Substanța toxică este interzisă în Uniunea Europeană.

Protecția Consumatorului a descoperit sute de produse cosmetice care aveau în compoziție ingrediente toxice. Inspectorii au amendat producătorii cu peste 30.000 de lei, iar două magazine care vindeau aceste parfumuri au fost închise. Specialiștii ne recomandă să fim foarte atenți ce cosmetice cumpărăm și de unde.

Fie că folosim parfum, rujuri, farduri, creme sau loțiuni, cosmeticele sunt produsele cu cele mai multe ingrediente toxice. În topul chimicalelor sunt parabenii, care provoacă schimbări hormonale și chiar cancer de sân. Uniunea Europeană a interzis parabenii încă din 2012.

Ca să fim siguri că un produs cosmetic este de o calitate bună, lista ingredientelor trebuie să fie cât mai mică și obligatoriu în limba română. Atenție și la țara de proveniență, dar și la data de expirare.

Total
0
Shares
Total
0
Share