Orice pentru a-şi picta visul

Orice pentru a-şi picta visul

La 13 ani, Ionuţ ştie deja ce vrea să se facă atunci când va fi mare. Pictura e pasiunea lui dintotdeauna. Pentru a-şi împlini visul, adolescentul a luat de mic în piept greutăţile vieţii. Cum în satul în care locuieşte nu există şcoală, merge pe jos 7 km, indiferent de vreme, pentru a învăţa.

În cătunul vrâncean Hotaru ziua începe cu noaptea-n cap şi se termină când se-ntunecă afară. Ionuţ are doar 13 ani, dar nu se teme să meargă singur-singurel, pe margine de pădure, până la locul de întâlnire cu microbuzul şcolii. Pe drum, băiatul îşi pune la cale viitorul. Un viitor în care vrea să fie pictor.

Părintilor, oameni simpli, crescatori de animale, nu le vine a crede, dar sunt gata sa-l sustina, chiar daca financiar le-ar fi foarte greu. Povestea lui Ionut a ajuns şi la „Mosul cel Bun”, care i-a trecut pragul casei inainte de Craciun. Surpriza a fost atât de mare ca toata familia a ramas fara cuvinte.

Chiar dacă drumul spre şcoală este anevoios si lung, Ionut si-a păstrat bucuria de a visa si puterea de a lupta pentru împlinirea viselor sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi comunicăţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt